06 - 15 38 58 40 info@jeebee.nl

LAATSTE NIEUWS

Site bijgewerkt

Hoi Allemaal, Inmiddels is de site weer up to date en zijn we bij tot aan hemelvaart. Hemelvaart is nog niet alles van bekend dus deze is nog niet kloppend. Nog even geduld tot we deze info hebben dan passen we dit ook aan. Het eerste evenement staat inmiddels voor de...

Site bijgewerkt

Hoi Allemaal, Inmiddels is de site bijgewerkt en de agenda online geplaatst. De datums zullen blijven en kunnen eigenlijk als definitief gezien worden (uitzonderingen daargelaten). Helaas kunnen we nog niet met zekerheid de locaties invullen. Zo snel we dit kunnen...

Nieuwjaar.

Hoi Allemaal hierbij willen we jullie allemaal het beste en veel geluk en modder plezier wensen. Dat we elkaar maar vaak mogen zien en ontmoeten in dit nieuwe jaar.

Overlijden Theo van Aalten

Helaas is het droevige bericht ontvangen dat Theo van Aalten is overleden. Dit op 13-5-21. Theo was ere beer uitgeroepen door het vorige bestuur. Theo is besloten kring gecremeerd. Onze deelneming gaat uit naar de familie en nabestaande.

Loon op zand 23 & 24 mei

Hoi Allemaal,   Naar een bewogen weekend is het toch weer gelukt om het evenement te verzetten.   We zullen helaas niet gaan rijden op 15 & 16 mei maar op 23 & 24 mei.   Alles zal het zelfde blijven, zoals het allemaal al bekend was.   Iedereen die...

update 16-02-2021

onze terreinchefs zijn wezen jagen hebben geschoten en nu met zijn allen hopen dat het raak is. Blijf onze facebookpagina en website volgen voor meer informatie.

update 9-2-2021

Hoi Allemaal, Hierbij weer een vervelende nieuwsbrief van ons.  Helaas is het op dit moment ook niet helemaal duidelijk of we wel in Maart kunnen gaan rijden.  De locatie is al besproken echter is het niet zeker of we onder de huidige condities dit door kunnen laten...

Update 27-12-20 Agenda gevuld

Hallo allemaal, Zo ondanks alles toch maar even de agenda ingevuld zoals wij die al ingevuld hadden.Helaas is het nog steeds niet zeker of we door mogen gaan met organiseren van onze 4x4 sport. Achter de schermen zijn we natuurlijk druk bezig ondanks alles om locaties...

Update 26-12-20

Hoi donateurs,Het is al even geleden dat jullie iets van ons gehoord hebben. Helaas hebben wij van Jeebee nog maar weinig nieuws met betrekking de evenementen.We zijn achter de schermen druk bezig om de agenda te vullen maar dit wil nog niet echt lukken.             ...

corona update 17-11-2020

Hallo allemaal, Er is vandaag weer wat duidelijk geworden na de persconferentie.  Helaas is het niet meer mogelijk om het evenement wat gepland staat door te laten gaan. Dit tot onze grote spijt.  Voor als nog is de gedeeltelijke lockdown nog van toepassing met de...

Geschiedenis

Geschiedenis Jeebee

In het jaar 1985 waren er diverse mensen die graag met hun auto naast de weg wilden rijden. Na dit met enkele gedaan te hebben ontstond het idee om een club op te richten. Aangezien er ook vrouwen bij betrokken waren werd er al meteen geroepen Joke. Joke en Jaap Noorlander hebben toen besloten om een club op te richten en dat was vlugger gezegd dan gedaan.
Er waren al diverse namen geroepen van zo willen we de club graag noemen.
Joke’s Baggerberen zou de officiële naam moeten zijn vond men. Toen Joke echter bij de KvK aankwam bleek dit niet te mogen, het was in 1985 niet mogelijk om de afkorting J B van Joke,s baggerberen op te nemen in het register dus toen werd het Jeebee Terreinsportactiviteiten.

Men had voor een stichting gekozen om dat dit praktischer zou zijn volgens de notaris in die tijd. De naamgever werd beloond met de titel eren beer, al onze eren beren zijn terug te vinden op onze website.
Als je een club hebt wil je natuurlijk organiseren en dat deed men vol overgave werd er elke tweede zondag van de maand iets gedaan men ging ergens in de polder op een stuk braakliggend terrein lekker naast de weg rijden ontdekken wat kan mijn auto met vierwiel aandrijving.
Omdat Jeebee een niet merk gebonden club is was iedereen met een 4×4 auto welkom, zelfs de legendarische genoemde dikke ‘Daf Unimog Man Kat’ en andere zijn regelmatig te bewonderen.
Steeds weer kwamen er nieuwe mensen bij die werden donateur zoals dat genoemd werd.
De kosten om dat de worden waren weinig 25 gulden voor een vol jaar en voor deelnamen aan het evenement 10 gulden, als men donateur was kreeg je na elk evenement een bereninfo thuis gestuurd van 10 a viertjes aan twee zijde bedrukt, ook kreeg je dan een uitnodiging voor het volgende evenement.

Langzaam maar zeker groeide de club standvastig elke maand iets organiseren hetzij ergens in de modder gaan rijden of een puzzelrit cq oriëntatie rit rijden en steeds weer met je eigen voertuig op pad en kijken kunnen we dit wel durven we dit wel en keer op keer kom je tot de ontdekking ja het lukt mijn auto kan het en ik durf het. Na verloop van tijd werd er besloten door het bestuur om maar eens een hemelvaart weekeinde te doen. Zo werd er driftig na gedacht hoe houden we iedereen bezig.

Ook moest men er kunnen overnachten ook toen in 1986 of 1987 en dat werden tentjes en wat nogal niet meer primitief zeker eigen potje koken of iets van die aard was heel normaal en gebeurden dus gewoon. Hoe zag er zo’n weekend uit?
Dag 1 bestond voor de liefhebbers uit een oriëntatie rit en voor de andere spelen op het terrein verkennen wat kan ik met mijn vier keer vier auto kan ik wel over die bult komen, en als de dag voorbij is lekker buurten met elkaar aan het tentje. Dag 2 stond in het teken van spel met de auto denk aan geblind rijden luister naar de persoon naast je en doe wat hij zegt, dit is een voorbeeld en dat ging de hele dag door hier waren dan ook wat prijsjes voor welke de club beschikbaar stelde en wederom degene die dit niet zagen zitten konden vrolijk rondtuffen op de rest van het terrein.
Dag 3 die bestond uit een soort van zeskamp werd gymkana genoemd bestonden de groepjes uit zes personen m/v maakte niet uit voorbeeld water dragen emmertje water voor de bijrijder en degene die het meeste over een bepaalde afstand had gebracht was dan de winnaar en de kunst was om zo min mogelijk te knoeien. Alle dagen was er geen enkele snelheid of iets van die aard nodig rustig kijken wat andere met hun auto doen lekker door de modder. 
Dag 4 ja dat was de dag van de modder cup hier mocht men op een speciaal parcours wat was uitgezet hiervoor met zijn auto echt gas geven publiek op afstand en gaan water een van de belangrijkste dingen in combinatie met heel veel bagger en dat was de hindernis, na het startsein was het de bedoeling om met de auto van jezelf hier door heen te baggeren en hij of zij die de snelste tijd neerzetten was winnaar.

Maken we wel even een kanttekening bij, er was niet door te komen je bleef altijd wel ergens hangen en dan moest je lopend naar de bel nou ja lopen kruipen.
Steeds werd er de bagger op gezocht want de een had nu eenmaal liever bagger dan de andere.
Leuk om eens mee te maken er gebeurd van alles op zo’n dag de een zoekt het water op en de ander vind het leuk om zo maar een beetje rond te rijden door het zand. En ook bij andere mensen loop je wel eens in de kijker zoals dat heet en dan met name de mensen die wedstrijden organiseren en dat waren er veel ook bij promotie mensen vielen we op.

Zo is er ieder jaar een evenement op het strand van Goedereede hier wordt elk jaar opnieuw een bepaald gedeelte voor klaar gemaakt om op het strand te mogen en kunnen rijden, daar wordt voor de lokale ondernemers materiaal beschikbaar gesteld om te graven en schuiven hierdoor kunnen wij als vier maal vier club een geweldig mooi parcours aanleggen met een afstand van ongeveer 7 kilometer hiermee promoten we het eiland met zijn bijzondere natuur en de middenstand heeft wat extra inkomen doordat de lokale bedrijven hier ons ondersteunen kunnen we dit, ook hier komen we met enige regelmaat de Unimog, man kat, de dikke Daf dus de wat grotere voertuigen tegen welke meestal zes maal zes aangedreven zijn.
Echter jeebee is en blijft een vereniging die puur recreatief organiseerde dat is de grootste doelstelling zodat iedereen die wil kan komen om rond te rijden in het terrein of door het aanwezige water bagger modder of wat er ook voorhanden is op die dag.
Toen het verzoek van de knaf kwam om trail wedstrijden te doen voor het Nederlands Kampioenschap had het toenmalige bestuur zoiets van laten we maar eens kijken of dat lukt het is een mooie aanvulling om erbij te doen, men ging diverse NK organiseren buiten het recreatieven om en ja er moet gezegd worden er waren veel deelnemers want wie wil er nu niet officieel Nederlands Kampioen worden.

Zoals genoemd puzzel ritten deze werden uitgezet en werden verreden op de openbare weg de meeste gingen over zandpaden langs weilanden door bosgebieden en verharden wegen tochten van honderdvijftig kilometer waren hierbij geen uitzondering onderweg een tussenstop met een kleine versnapering ook moesten er opdrachten gedaan worden letters zoeken was zoiets dit werd gedaan om de snelheid te beperken iets wat goed werkte.
Door het ontstaan van jeebee met al wat daar bij hoort en iedereen die iets heeft met vier x vier rijden en graag met zijn eigen voertuig van de weg af wil kunnen we zeggen ja we zijn een graag geziene club bij de overheid en landeigenaren. Ik hoor jullie zeggen overheid ja in de loop der tijden is er in Nederland steeds meer regelgeving gekomen en jeebee heeft nu eenmaal een besluit genomen we volgen de regelgeving met de daarbij behorende procedures en vergunningen.
Was het in de jaren tachtig met toestemming en een ja klaar om dan lekker door de modder of bagger te gaan rijden.
Het werd in de jaren negentig al wat lastiger maar nog om te doen een evenementen vergunning aanvragen en de leges kosten betalen en we mochten weer door de bagger en of modder gaan rijden.

Ook de oriëntatie ritten werden moeilijker steeds meer onverharde paden werden afgesloten helaas, vandaar dat er tegenwoordig door jeebee heel af en toe nog een wordt gedaan. Om vandaag de dag nog toestemming en vergunningen binnen te halen zijn we best een tijdje bezig.
Denk hierbij aan het milieu natuur bestemmingsplannen verzekeringen en niet te vergeten omgevingsvergunning, zelfs dit kan dan nog verschillen per gemeente meestal ben je een maand of zes bezig hiermee en als je aan al de regeltjes kunt voldoen ja dan kun je als jeebee weer ergens een vier maal vier evenement door de modder of bagger organiseren. En dit doen we als bestuur met plezier voor onze donateurs en andere belangstellende zodat iedereen zijn maandelijks modder vitamietjes binnen kan krijgen zo noemen we dat.
Zoals u kunt lezen moet er nogal wat geregeld worden om een dag door de bagger of modder te kunnen en mogen rijden.
Daar zijn we er nog niet mee hebt u wel eens een club zonder vrijwilligers gezien nee he ook jeebee maakt dankbaar gebruik van mensen die zich geheel belangeloos inzetten voor onze club zij zijn meestal te herkennen aan het bewuste gele hesje zei zien er op toe dat alles netjes verloopt en komen op hun vrije zaterdag cq zondag mee parcours opbouwen en opruimen zodat de deelnemers weten waar ze mogen rijden ook houden ze de veiligheid mee in de gaten, zo zie er komt meer om de hoek kijken om zomaar even een dag lekker door de modder of bagger te rijden.

Nu in deze tijd worden onze terreinen waar we mogen komen wel wat schaarser dus ook jeebee heeft in de loop der jaren helaas wat toegangseisen moeten opstellen deze kunt u elders op onze website vinden.
Wij als bestuur van jeebee zullen samen met onze medewerkers steeds opnieuw trachten om er voor te zorgen om er een leuke dag van te maken als u bij ons komt om te rijden met u eigen voertuig welke vier maal vier is aangedreven de gezelligheid doen we met zijn alle maken.
Eigenlijk is jeebee een grote vier maal vier familie waar ook u deel van kan uitmaken.
Ook meerdaagse evenementen hebben we regelmatig op onze agenda staan met overnachtings mogelijkheden deze zijn vaak op locatie of men kan in directe omgeving ergens op een camping terecht.
Misschien ten overvloede maar alle merken zijn welkom bij jeebee tenminste als men zich aan onze regels kan houden.
Dus voor een dag offroad plezier met u eigen vier maal vier kom gerust eens aan, de koffie staat klaar, en meestal is de bagger er ook bij.
Ook bij ons op de website kun je een kijkje nemen in ons fotoalbum hier staan geselecteerde foto’s welke zeker de moeite waard zijn om te bekijken.
Mocht je niet goed durven geen nood binnen onze gelederen is er altijd wel iemand die u kan helpen met tekst en uitleg en dit doen we uiteraard in goed overleg met uzelf. Mocht het dan dat je na de uitleg toch gebeurd dat je vastrijd geen nood wij hebben mensen die weten hoe of ze een vier maal vier verder kunnen helpen om weer verder te kunnen met zijn voertuig, kennis en ervaring is aanwezig. Mocht je nog vragen hebben of iets mee willen delen dan kan dat via ons contactformulier.

Met sportieve groeten het Jeebee team

Jeebee terreinsport activiteiten

Wil jij donateur worden van Jeebee?

Schrijf je in via ons inschrijfformulier